Távozik posztjáról a médiahatóság elnöke

Ezt olvasta már?

Karas Monika a döntését már tudatta Áder János köztársasági elnökkel is – írja a 24.hu, amely értesülését már az NMHH Kommunikációs Igazgatósága is megerősítette. A portál megkérdőjelezi Karas indokát.

Felidézték, hogy Karas Monikát a miniszterelnök javaslatára 2013. augusztus 19-én nevezte ki – az elhunyt Szalai Annamária helyére – a médiahatóság vezetőjévé az államfő, a kinevezéssel Karas automatikusan a Médiatanács elnökjelöltjévé vált, a parlament pedig szeptember 9-én meg is választotta kilenc évre a testület élére.

A kinevezése tehát 2022 szeptemberében járna le – már a jövő tavaszi országgyűlési választás után.

A hatályos médiaszabályozás alapján az elnököt nem lehet újraválasztani – tették hozzá.

A cikkben azt is fejtegetik, hogy távozása utat nyithat azelőtt, hogy még a jelenlegi kormánytöbbség döntsön az utódlásról, kilenc évre bebetonozva a több tízmilliárdos büdzsé felett rendelkező médiahatóság, valamint a médiaszolgáltatók működését ellenőrző Médiatanács új vezetőjét.

Címlapkép: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke beszédet mond a Budapesti Műszaki Egyetem médiaműhelyének átadásán az egyetem E épületében 2017. október 19-én.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img