Szlovákia tiltakozik a kamionosok kötelező tesztje miatt a német külügyminisztériumnál

Ezt olvasta már?

“Ez az intézkedés hatalmas problémákat fog okozni, és a kamionosok számára gyakorlatilag teljesíthetetlen ez a követelmény” – tudatta német kollégájával Ivan Korcok szlovák külügyminiszter a kommüniké szerint.    

A német hatóságok pénteken sorolták Szlovákiát azon országok közé, ahol veszélyes vírusvariánsok terjednek, s ezért szigorítottak az onnan történő beutazás feltételein. Korábban Csehország és az ausztriai Tirol számított ilyen területnek. Ezekről a területekről nem lehet beutazni Németországba, eltekintve néhány kivételtől, mint például a kamionsofőrök, de nekik is negatív tesztet kell felmutatniuk a határon, vagy karanténba kell vonulniuk.    

“Gazdaságaink szorosan összefonódnak, ezért el kell kerülnünk az olyan lépéseket az unión belül, amelyek válaszlépésekhez vezethetnek, és tovább károsíthatják az egységes piacot” – figyelmeztetett Korcok.    

Szlovákiában jelenleg a fertőzőbb, először Nagy-Britanniában azonosított vírusvariáns terjed a leginkább, a dél-afrikai mutánsvírus jelenlétét egyelőre nem erősítették meg az országban.

Címlapkép: Ole Spata/picture alliance via Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában