Sorra dőltek a történelmi csúcsok Amerikában

Ezt olvasta már?

Pénteken nincs egységes irány a vezető nyugat-európai részvénypiacokon: a német DAX értéke 0,2 százalékot, a francia CAC 40 értéke pedig 0,1 százalékot emelkedett, míg az angol FTSE 100 értéke 0,3 százalékot csökkent.

Az eltérő teljesítményekben az is szerepet játszhat, hogy Németországban, Franciaországban és az eurózóna egészében is közzétette az IHS Markit az augusztusi előzetes beszerzésimenedszer-indexeket, és a német feldolgozóiparon kívül a többi mutató egyaránt elmaradt az elemzők várakozásától. 

A friss BMI-adatok pedig arra engednek következtetni, hogy a koronavírus-válság kilábaló szakaszában a gyors kezdeti felpattanás után lassabb növekedésre számíthatunk. Az áprilisi-májusi kiesés jelentős részét gyorsan ledolgozzák a gazdaságok (ez már látszik a nyári tényadatokon is), de a korábbi teljesítmény nagyjából 85-90%-ának elérése után a növekedés jelentősen lelassul. A lassulásban (pontosabban a vártnál kisebb BMI-ben) egyébként közrejátszhatott a koronavírus augusztusban látott gyorsuló európai terjedése is.

Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img