Roskadozó kórházak, csúcsokat döntő járvány és halálozás – Megszólal az operatív törzs

Ezt olvasta már?

Az Operatív Törzs 11:15-kor szólal meg, azt követően, hogy ma 11 265 fő volt az új koronavírus-fertőzöttek száma, ilyen magas adatot még sosem közöltek, ezzel a járvány kezdete óta összesen 614 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 275 beteg, ami szintén új csúcs, így az elhunytak száma így 19 499 főre emelkedett.

A kórházak elérték teljesítőképességük határát, immár nem tudnak olyan szintű ellátást biztosítani a betegeknek, mint amilyet alacsonyabb terhelés mellett tudtak. Az ózdi kórházigazgató közölte, hogy már annyira rettenetes a helyzet náluk, mint amilyen tavaly Olaszországban volt.

Az adatok összességében azt mutatják, hogy Magyarországon nagyon gyorsan terjed a járvány, az új esetek számát nem tudták csökkenő trendbe kényszeríteni a bevezetett korlátozások, miközben a kórházak túlcsordultak, így nem csoda, hogy a Magyar Orvosi Kamara és virológusok is további drasztikus szigorításokat szorgalmaztak a héten a járvány letöréséhez.

Nincs kétségem afelől, hogy Magyarországon szabad lesz a nyarunk – mondta péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott élő interjúban Orbán Viktor. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy változhat az üzletek nyitvatartása, az iskolák pedig április 19-én nyithatnak ki.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img