Ratatics: 20 százalékkal fog elmaradni a tavalyi évi pénzügyi teljesítményétől a Mol

Ezt olvasta már?

Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az ügyvezető igazgató úgy látja, hogy az egész olajipart egyfajta negatívizmus veszi körül, főleg a befektetői oldalról. Szén-dioxid-megszorítások, megújuló energiákba való folyamatos áttolódás, a szabályozói környezet szigorodása a befektetőkben okoz egyfajta bizonytalanságot. A tőzsdei árak alapján az olajipar teljesített az idén az egyik legrosszabbul a pandémia miatt. A tőzsdén lévő olajvállalatok jelentősen veszítettek értékükből.

“Ehhez képest a Mol 30 százalékos részvényárfolyam-esése relatíve nem mondható rossznak, de értelemszerűen azt gondoljuk, hogy ennél sokkal többet ér. Ez pedig átvezet arra a racionális döntésre, amit az igazgatóság megszavazott, hogy ha már ilyen alacsony a Mol piaci értéke, akkor részvényvásárlással tudunk értéket teremteni a tulajdonosainknak” – tette hozzá.

A Mol Campus építése 28%-nál tarthat. Ennél a számnál fontosabb, hogy a torony felét már elérték, a 17. emelet födémmunkálatai zajlanak. Alapvetően terv szerint halad az építkezés, talán egy picit terv előtt. 

Az INA eladásával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy azt már a horvát fél is elismerte, hogy kétségkívül van szemmel látható fejlődés az INA működésében, pénzügyi eredményességében, hatékonyságában, a stratégiájában pedig előremutató dolgok történnek.

“Ettől függetlenül sok vegyesvállalatban felmerül a kérdés, hogy ha az egyik fél nem annyira elégedett, akkor vásárolja ki a másikat – ez itt is így van. A Mol eddig is mondta, hogy nyitott a tárgyalásra, ha van olyan értelmezhető ajánlat a horvát kormány részéről, ami pénzügyi szempontból a Molnak az eddigi befektetéseit megtéríti, akkor mi nyitottak vagyunk az eladásra.”

Címlapkép: Portfolio

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img