Pénzt küld az EU Magyarországnak

Ezt olvasta már?

A ma folyósított összeg az eszköz forrásaiból nyújtott pénzügyi támogatás nyolcadik részlete. A mai kifizetések révén Magyarország 147 millió eurót, Lengyelország 1,5 milliárd eurót, Portugália pedig 523 millió eurót kapott.

Ezek a SURE-hitelek segíteni fogják a három tagállamot abban, hogy a koronavírus-világjárványt követően meg tudjanak birkózni a munkahelyek megőrzését célzó közkiadások hirtelen megugrásával. Konkrétabban szólva ahhoz járulnak hozzá, hogy a három tagállam fedezni tudja a csökkentett munkaidős nemzeti foglalkoztatási rendszerek és a világjárványra válaszul meghozott egyéb hasonló – többek között az önálló vállalkozók számára bevezetett – intézkedések finanszírozásához közvetlenül kapcsolódó költségeket.

A szükséghelyzeti munkanélküliségi kockázatokat mérséklő ideiglenes támogatást nyújtó európai eszköz (SURE) hitelek formájában összesen 100 milliárd euró összeghatárig biztosít pénzügyi támogatást azoknak az uniós tagállamoknak, amelyeknek jelentős pénzügyi eszközöket kell mozgósítaniuk a koronavírus-járvány negatív gazdasági és társadalmi hatásaival szembeni küzdelemhez. Ez a támogatás segít a tagállamoknak abban, hogy kezeljék a munkahelyek megőrzését célzó közkiadások hirtelen növekedését.A SURE eszköz fontos eleme annak az átfogó uniós stratégiának, amely a koronavírus-világjárvány idején a polgárok védelmét és a pandémia súlyos társadalmi-gazdasági következményeinek enyhítését célozza.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában