Pavlik Lívia lett a Semmelweis Egyetem kancellára

Ezt olvasta már?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat szerint az előterjesztést – az orvosegyetemekért felelős – Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tette. Pavlik Lívia kinevezése október elsejétől hatályos és 2025. szeptember 30-áig él.

Emlékezetes, a Budapesti Corvinus Egyetem egy hónapja jelentette be, hogy Pavlik Lívia 2020. augusztus 31-én leköszön a Corvinus kancellári tisztségéből. Már az akkori közlemény jelezte: Pavlik Líviát a magyar felsőoktatásban új feladatok várják. A Corvinus a korábbi tájékoztatásában kiemelte, hogy kancellárként és miniszteri biztosként kulcsszerepet vállalt az Egyetem átalakulásának előkészítésében, annak sikeres megvalósításában.

Az Index két héttel ezelőtt már megírta, hogy a Szász Károly 2019 novemberi távozása óta nincs betöltve a Semmelweis Egyetem kancellári posztja. Pavlik Líviát egyébként 2019. április 1-jétől 2021. március 31-ig az „innovatív, versenyképes felsőoktatási működési modellek magyarországi bevezetésének előkészítéséért felelős miniszteri biztossá” nevezték ki.

A csütörtöki közlönyből az is kiderül, hogy Decsi István lesz a Pécsi Tudományegyetem kancellárja.

Címlapkép: Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, a felsőoktatási intézmény versenyképességének és működési hatékonyságának növelését támogató új intézményi modell kidolgozásával és megvalósításával foglalkozó miniszteri biztos beszél az egyetem új működési modelljéről tartott sajtótájékoztatón a felsőoktatási intézmény aulájában 2019. február 11-én. Forrása: MTI/Balogh Zoltán

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában