Osztrák multi döntött úgy, jelentős beruházást hajt végre Magyarországon

Ezt olvasta már?

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország jól teljesített, az elveszített munkahelyeket sikerült pótolni, és ma már 43 ezerrel dolgoznak többen mint egy évvel ezelőtt. A tárcavezető felidézte: tavaly az MTD Hungária Kft. bezárása miatt 456 ember vesztette el a munkahelyét és 90 ezer négyzetméteres terület maradt “gazda nélkül” Nemesvámoson.

A Knapp beruházásáért húsz ország közti versenyt nyert meg Magyarország és Nemesvámos, az osztrák cég 500 munkahelyet teremt.

A miniszter kitért rá: a raktározás és a logisztika a magyar gazdaság számára meghatározó jelentőségű, ráadásul az ezen a területen működő Knapp technológiai színvonalával magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremt.

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt másfél év mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból emberpróbáló időszak volt, de Ausztria és Magyarország is hatékony válaszokat tudott találni a nehézségekre. Ebben fontos szerepet játszott a két ország közti együttműködés – emelte ki.

Hozzátette, Ausztria a harmadik legnagyobb beruházó, illetve a második legnagyobb kereskedelmi partnere Magyarországnak.

Franz Mathi, a Knapp Hungary Kft. működésért felelős igazgatója arról beszélt: cégcsoportjuk több ágazatban, köztük az egészségügy, a divat, a kiskereskedelem, az élelmiszer-kiskereskedelem és az ipar területén kínál személyre szabott logisztikai megoldásokat.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img