Nyolc megyére adtak ki első fokú vészjelzést

Ezt olvasta már?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben maradhat meg egész nap a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet, másutt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, fátyolfelhők szűrik a napsütést.

A ködös, rétegfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. A légmozgás napközben mérsékelt marad, majd estétől északnyugaton megélénkül, sőt meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán -3, +1 fok körül valószínű. Késő este általában -5 és +3 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Az OMSZ nyolc megyére adott ki első fokú vészjelzést a sűrű köd miatt: Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok.

Az Alföldön, északkeleten nagyobb területen jelen lévő sűrű, zúzmarás köd a déli óráktól fokozatosan teret veszít. A ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordul. Hétfőn hajnalban, reggel az északkeleti határhoz közelebb eső tájakon gyenge havazás valószínű lepel-2 cm hóval.

Vasárnap estétől az Észak-Dunántúlon majd a főváros térségében megerősödik az északnyugati szél, viharos (60-70 km/h) széllökésekre azonban kezdetben még csak főként a magasabban fekvő területeken kell számítani. Hétfőn a délnyugati tájak kivételével sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb lökések általában 65-85 km/h között várhatók. A hegyvidéki tájakon 90 km/h körüli lökések is valószínűek.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában