Nemzetközi kutatócsapat indul útnak Kínába, hogy kiderítsék, honnan ered a koronavírus

Ezt olvasta már?

Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Kína az első koronavírusos esetet tavaly december 31-én jelezte a WHO felé és bezárta azt a vuhani piacot, ahonnan feltételezhetően elterjedhetett a vírus. Az egészségügyi miniszterek már májusban kérték a WHO-t arra, hogy vizsgálja ki, pontosan honnan ered az új koronavírus és hogyan tudott fajok közötti átadás létrejönni.

A hírek szerint most egy 12-15 főből álló nemzetközi kutatócsapat indulhat meg Vuhanba, hogy megvizsgálja a mintákat, amelyeket kínai szakemberek emberekről és állatokról vettek le, illetve, hogy elkezdjék saját kutatásukat. Az egyik missziótag szerint hat hetes kutatómunka indul, de ebből két hét elmegy a karanténra.

A Reutersnek nyilatkozva a WHO azt mondta, bízik benne, hogy a kutatócsapat januárban útnak tud indulni.

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában