Nem feltétlenül lép ki a Fidesz magából az Európai Néppártból

Ezt olvasta már?

“Nem” – ezt válaszolta röviden Novák Katalin az atv.hu munkatársának arra, hogy abból, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppárt parlamenti frakciójából, következik-e, hogy a Fidesz elhagyja az Európai Néppártot, magát a pártcsaládot is.

A Néppártból való távozás még a jövő zenéje, ez a döntés még csak a frakcióból való kilépésről szólt – fejtette ki részletesebben a politikus az Indexnek. Szerinte nem időszerű még beszélni arról, hogy a Fidesz a jövőben csatlakozik-e egy másik, jobboldali európai pártcsaládhoz, szerinte ugyanis most megfelel számukra az, hogy az EP-képviselőik függetlenként folytatják munkájukat.

Navracsics Tibor volt biztos szintén az Indexnek nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz jelenleg is az Európai Néppárt (felfüggesztett) tagja, így képviselői az Európai Parlament más frakciójához nem csatlakozhatnak anélkül, hogy előbb az EPP-t is el ne hagynák.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) folytatja az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában megkezdett munkáját – közölte eközben Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva szerdán.

Az Európai Néppárt európai parlamenti csoportja szerdán szavazta meg a frakció alapszabályának módosítását, amely többek között lehetővé teszi az egyéni tagság megszüntetése mellett egy egész csoport tagságának felfüggesztését, illetve kollektív megszüntetését is kellő indokok alapján, a pártcsalád alapszabályának legsúlyosabb megsértése esetén. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a döntést követően azt közölte, 12 képviselője kilép az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img