Mostantól minden nap tart swaptendert az MNB

Ezt olvasta már?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) továbbra is szorosan nyomon követi a swappiaci fejleményeket. Annak érdekében, hogy a rövid oldali kamatok minden részpiacon – ezek között is kiemelten a swappiacon – és minden időszakban összhangban alakuljanak a Monetáris Tanács által optimálisnak tartott rövid oldali kamatszinttel, a jegybank a július 8-án megkezdett eurólikviditást nyújtó devizaswap tenderek esetében overnightról tomnext futamidőre tér át, amit július 15-től kezdve napi rendszerességgel meghirdet.

Az aktív piaci jelenlét révén az MNB erősíti a monetáris transzmisszió hatékonyságát, ezen keresztül támogatva az árstabilitás elérését és fenntartását

– olvasható a közleményben.

Az MNB 2022. július 15-én, pénteken overnight és tomnext futamidőn is tart swaptendert, majd 2022. július 18. hétfőtől tomnext futamidejű swaptenderekre kerül sor napi gyakorisággal. A swaptenderek paramétereit tartalmazó tenderfelhívásokat az MNB a tender napján 9 órakor teszi közzé a jegybank honlapján és a hírügynökségi oldalakon.

Az MNB továbbra is folyamatosan figyelemmel követi a pénzpiaci kockázatok alakulását, és szükség esetén az eszköztár minden elemével kész határozottan beavatkozni az árstabilitás elérése és fenntartása érdekében.

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában