Mi lesz a síparadicsomokkal? – Ezek a helyek lesznek nyitva Európában

Ezt olvasta már?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Eddig bizakodtak a síipar szereplői, illetve azok, akik szívesen töltötték a téli hónapjaikat a hófödte pályákon, hogy még idén elkezdődhet a síszezon. Az európai országok által bevezetett új korlátozások azonban tovább növelik e téren a bizonytalanságot. Egyre valószínűtlenebbnek tűnik ugyanis, hogy 2021. előtt teljesen beindulnak Európában a téli sportok, vagy hogy nem lesznek az utolsó pillanatokban pályabezárások. 

Mi lesz nyitva?

  • Angela Merkel német kancellár és Giuseppe Conte olasz miniszterelnök is arra szólította fel az európai sípálya-üzemeltetőket, hogy januárig tartsanak zárva a koronavírus terjedésének megfékezésére.
  • Emmanuel Macron francia elnök keddi televíziós nyilatkozatában azt mondta, hogy “lehetetlennek” tűnik, hogy elinduljanak a felvonók Franciaország síterepein az ünnepi időszakra, bár a végső döntést még nem hozták meg. 
  • Az osztrák tisztviselők ragaszkodnak ahhoz, hogy elkezdődhet a síszezon decemberben, miután az ország második lezárása befejeződik. Ausztria hatalmas Arlberg régiója – nevezetesen St. Anton, Lech és Zurs – és más közeli területek, mint például Ischgl is, a tervek szerint december 17-én megnyílnak, a szokásosnál három héttel később.
  • Az EU-n kívüli Svájcban már számos üdülőhely, köztük Zermatt, Saas-Fee, Verbier, Engelberg és Andermatt, már most is beüzemelt néhány felvonót, a teljes nyitva tartás várható ideje december 5. után kezdődik. 
  • A svédországi síparadicsomok is nyitva állnak a téli sportokat kedvelők előtt annak ellenére, hogy az elmúlt napokban szigorítottak a korlátozásokon. 
  • Bulgária az értesülések szerint elutasította a Németországból jövő felszólítást a síközpontok bezárására.
  • Szlovénia és Spanyolország esetében még bizonytalan, hogy hogyan kívánnak működni a következő hónapokban.

Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök hetekkel korábban már beszélt róla, hogy a határok zárva maradnak, így a magyarok csak a karanténkötelezettség vállalása mellett tudnak külföldre menni síelni.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában