Megvan, hogy hajtja be a Ryanair a különadót

Ezt olvasta már?

A diszkont légitársaság egy meglévő foglalásra tájékoztatásul e-mailben jelezte, hogy a kormány döntése alapján ha június 4-e előtt készült a foglalás, de a járat Magyarországról július 1-jén vagy azt követően indul, ezt az új adót ki kell fizetni a Magyar Kormány részére.

A járatra vonatkozó adó utasonként 10 euró, 3900 forint.

A Ryanair Általános Szállítási Feltételeinek (4.2.2. cikk) megfelelően, tekintettel arra, hogy a légitársaságok és az utasok nem kaptak időben információt erről az adóról, e-mailben tájékoztatják a foglalással rendelkező utast, hogy a foglalás vonatkozásában esedékes adó összegével megterhelik a kártyát, amivel a foglalás készült. Azok az utasok, akik nem kívánják elfogadni ezt az adót, lemondhatják foglalásukat, és ebben az esetben teljes visszatérítést kapnak. Amennyiben a megadott határidőig nem történik meg a lemondás, úgy tekintik, hogy az utas hozzájárult ahhoz, hogy az adó összegével megterheljék bankkártyáját. A visszatérítést 7 munkanapon belül visszafizetik arra a számlára, amelyről az eredeti foglalás kifizetése érkezett.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva. elmondta, hogy a többek között a bankokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, valamint a légitársaságokat érintő extraprofitadók célzottak és átmenetiek.

A KABINET FOLYAMATOSAN FIGYELNI FOGJA, HOGY AZ EXTRAPROFITADÓ ÁLTAL ÉRINTETT CÉGEK ÁTHÁRÍTJÁK-E TERHEIKET A FOGYASZTÓKRA, MAJD GYORSAN ÉS KEMÉNYEN FELLÉP, HA EZ ESETLEG MEGTÖRTÉNNE.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában