Megszólalt a kormány a Velencei-tó megmentéséről és a 40 milliárdos javaslatról

Ezt olvasta már?

A Velencei-tó vizének pótlására készítettek egy előterjesztést a kormánynak, mindenki abban bízott, hogy ezt akár rövidesen elfogadhatják, és megindulhat a tó feltöltése. Mint arról beszámoltunk, ezt a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs támogatta, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a kormány elé terjesztette, viszont a szükséges pénzeszköz olyan nagy mértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani –jelentette ki a napokban Tessely Zoltán Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Fehérvár TV-nek adott nyilatkozatában.

A miniszteri biztos szerint a terv megvalósításához 40 milliárd forintra lenne szükség, a kormány azonban a forrásokat elsődlegesen a gazdaság újraindítására szeretné fordítani, ezért halasztják a beruházást, de az előterjesztést nem utasították el. Így jelenleg nem megoldott a vízpótlás.

Az ügyben az RTL híradója újra megkereste Tesselyt, aki a következőket mondta a beruházásról:

Azoknak a szempontoknak valóban nem felel meg, hogy a 2021-es GDP-növekedésre egyértelmű és közvetlen hatással legyen. Én abban reménykedem, hogy módunk lesz akár részekre bontva ezt újra kormány elé vinni, de nem ennek a forrásnak a terhére

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is megszólalt az ügyről, szerinte:

Magyarország kormánya kiemelten foglalkozik azzal, hogy milyen körülmények, milyen viszonyok vannak a Velencei-tó környékén. Szó sincs arról, hogy ezt most egy hirtelen felindulásból egyszerre meg lehetne oldani.

Kovács Zoltán szerint a vízügyi szakemberek továbbra is dolgoznak az ügyön.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img