Megszólalt a gázturbinát szervizelő cég, az oroszoknál pattog a labda

Ezt olvasta már?

A turbina szállítása azonnal megkezdődhetne. A német hatóságok a múlt hét elején a Siemens Energy rendelkezésére bocsátották a turbina Oroszországba történő kiviteléhez szükséges összes dokumentumot – közölte a vállalat.

A Gazpromnak erről tudomása van. Ami azonban még hiányzik, azok az Oroszországba történő behozatalhoz szükséges vámdokumentumok. Ezeket a Gazpromnak, mint megrendelőnek kell biztosítania

– tették hozzá.

A Siemens Energy Kanadában szervizelte a turbinát, és most az a feladata, hogy visszaszállítsa azt Oroszországba, ami nehézkesnek bizonyult, mivel Moszkva konkrét dokumentumokat követel, amelyek bizonyítják, hogy az átadás nem sérti a szankciókat.

A német vállalat megjegyzései nem sokkal azután hangzottak el, hogy az Északi Áramlat-1 többségi tulajdonosa, a Gazprom bejelentette, hogy újabb turbinát kapcsol le, és hogy ez július 27-től a vezeték kapacitását a jelenlegi 40 százalékról 20 százalékra csökkenti.

A turbináink karbantartása rutineljárás, és az is marad. Az elmúlt 10 év karbantartása során nem volt jelentős komplikáció

– közölte a Siemens Energy.

Címlapkép: Stefan Sauer/picture alliance via Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában