Megjött a reakció: az “erdőpusztító” rendelet teljes visszavonását kérik

Ezt olvasta már?

Mint arról beszámoltunk, augusztus elején nagyot változtatott a tűzifa-felhalmozás érdekében a fakivágás rendjén a kormány, amely szerint védett természeti területen is lehetett volna fákat kivágni, a mai értesítőben megjelent módosítás azonban felülírja ezt az elképzelést.

A WWF először üdvözölte a döntést, és egyúttal jelezte, hogy maradtak még aggályai. A nemrégiben megjelent újabb posztjukban azonban már ennél lényegesen sarkosabban fogalmaznak, és az egész “erdőpusztító” kormányrendelet visszavonását követelik, mint írják

  • Nem állunk meg az erdők védelmében addig, amíg az erdőpusztító kormányrendeletet vissza nem vonják!
  • A WWF Magyarország álláspontja szerint a miniszteri utasítás célszerűtlen eszköze a természetvédelmi szabályok helyreállításának, azt kizárólag kormányrendeletben lehetne maradéktalanul rendezni.
  • Az agrárminiszter utasítása nagy lépés az erdőink védelemének helyreállításában, de számos kérdés továbbra is tisztázatlan maradt. A miniszter csak az irányítása alá tartozó szerveket utasíthatja, de még ennek az utasításnak a végrehajthatóságát is rengeteg kérdés övezi.
  • A tarvágás például magánkézben lévő védett erdőkben, folyók árterében, honvédelmi területen továbbra is lehetséges.

A címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában