Matolcsy György: a túlélés vagy a katasztrófa a kérdés

Ezt olvasta már?

De nem a két opció közötti választás a kérdés; hanem a túlélés vagy a katasztrófa. Arról van szó, hogy az új gazdaság létrehozásának lehetőségét elmulasztjuk, vagy megragadjuk azt. Nem a régi, fenntarthatatlan gazdasági rendről egy új, fenntartható rendszerre való békés és kényelmes átállás a lényeg, hanem a jövőért vívott háború. Montecuccoli bölcs szavait idézve egyértelmű, hogy a háború megnyeréséhez, pénz, pénz és pénz kell – írja Matolcsy a Facebook-on megjelent cikkében.

A felgyorsított átállás finanszírozásához a pénz és a pénzintézetek minden formájára szükség lesz. Szükségünk van zöld hitelekre, zöld támogatásokra, zöld digitális pénzre, zöld(es) kereskedelmi és befektetési bankokra, zöld szabályozókra, zöld fintech szektora, és sok minden másra is.

A zöld – és digitális – átállás lesz a növekedés, munkahelyteremtés, gazdagodás és életminőség új hajtóereje. Mindez teljesen új gazdaságot eredményez majd – emeli ki Matolcsy. Összefoglalva: ezt a már folyamatban lévő globális háborút a központi bankoknak kell finanszírozniuk, szabályozniuk és felgyorsítaniuk.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img