Kötelező oltás Magyarországon: máris jön a fordulat?

Ezt olvasta már?

A három és fél órán át tartó tárgyalásról a Népszava közölt részleteket szerda esti cikkében. Ezek szerint új elemmel bővült a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottságának követelés-listája. Azt szeretnék, hogy a kormány visszavonná az állami intézményekben elrendelt koronavírus elleni kötelező védőoltásról szóló rendelkezést, ahogy azt is, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak.

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja a lapnak kifejtette: a PSZ és a PDSZ képviselői szerdán három és fél órán keresztül tárgyaltak az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol azt az ígéretet kapták:

a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról,

és egy új javaslatot tesznek majd.

A szakszervezetek szerint felelőtlenség, hogy a kormány olyan szereplőkre hárítja az oltásokról szóló döntést, akik sem országos, sem területi járványügyi adatokkal, sem megfelelő szaktudással nem rendelkeznek.

A pedagógusok bérének rendezéséről is beszéltek, ám az EMMI ezen a téren nem ajánlott újat Orbán Viktor korábbi, 10%-os emelésre vonatkozó javaslatához képest.

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img