Kötelezettségszegési eljárást kockáztat Magyarország a kettős üzemanyagár-rendszerrel?

Ezt olvasta már?

Az uniós biztos levelére Palkovics László tárcája mellett Orbán Viktor is reagált péntek reggel a Kossuth Rádióban, a két reakció nagyon hasonló volt. A kormány álláspontja az, hogy a háború okozta rendkívüli helyzet miatt rendkívül intézkedésekre van szükség ezért marad a hatósági benzin ár. De a miniszterelnök azt is hozzátette, hogy van logika a brüsszeli felvetésekben, ami azt üzeni, hogy a magyar kormány tisztában volt azzal, hogy ez a szabályozás sértheti az uniós kereteket de ezzel együtt is beleállt ebbe az ügybe. – nyilatkozta Weinhardt Attila, a Portfolio makro rovatának elemzője a Portfolio Checklist pénteki adásában, aki a kormány döntését a haza benzin ellátás biztonsága mellett azzal indokolta, hogy

ha a rögzített benzinár a mostani piaci ár környékére ugrana az drasztikus infláció gyorsító hatással járna, ezt pedig nem szeretné megengedni a kormány a jelenleg is magas inflációs környezetben.

Az interjú, melyben Weinhardt Attila arról is beszélt, hogy mi lehet egy Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás menete és következménye már meghallgatható a Portfolio Checklist előző napi adásában 8:32-tőlSpotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Mi az a Portfolio Checklist?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői és más szakértők segítségével dolgozzuk fel a nap meghatározó gazdasági és pénzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a Portfolio-n is.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában