Koronavírus: vasárnap indul az oltás Németországban és Lengyelországban

Ezt olvasta már?

Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Németországba szombaton érkeztek meg az első vakcinaszállítmányok, az ország több területi egységébe is szállítottak már a holnap kezdődő oltáshoz.  Egy felmérés szerint a németek kétharmada szeretné beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával, 19% az oltás ellen van, 16% pedig még nem döntötte el. Ugyanakkor a válaszadók többsége, 57%-a fél az oltás esetleges mellékhatásaitól.

Lengyelországba is megérkeztek a Pfizer/BioNTech első, 10 ezer dózist tartalmazó vakcinái, amelyeket szombaton osztanak szét az ország különböző oltóközpontjaiba. A lengyel miniszterelnök korábban azt mondta, hogy az ország 1,5 millió dózist kap majd a Pfizer vakcinájából január végéig.

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában