Koronavírus vakcina: Merkely Béla szembement saját korábbi javaslatával

Ezt olvasta már?

Az oltópontokon mindegyik vakcina elérhető lesz a Szputnyik kivételével, ugyanis az orosz védőoltás elfogyott, új beszerzés pedig nincs. Van Moderna, Pfizer, Janssen, AstraZeneca és Sinopharm oltás – mondta az RTL reggeli műsorában.

Én úgy szoktam kezdeni, hogy mit tetszik kérni, hiszen az a legfontosabb, hogy örömmel vegyék fel az emberek az oltást

– magyarázta Merkely Béla. Emlékeztetett arra is, hogy ha már valakinek megvan az első két oltása, és eltelt hat hónap a második beadása óta, akkor kifejezetten ajánlott felvenni a harmadik oltást.

Az oltatlanok nagyon rosszul járnak, sokkal nagyobb az esélyük arra, hogy súlyos lefolyású lesz az ő megbetegedésük, meg is lehet halni benne – érzékeltette azt, hogy miért van értelme a kampánynak, így könnyen hozzájuthat mindenki a vakcinához. A harmadik oltás képes visszahozni a védekezési képességünket a korábbi szintre – tette hozzá.

Nekem megvan a harmadik oltásom, semmilyen fájdalommal nem járt – árulta el a rektor.

Két Szputnyikot kaptam és utána egy Janssent, de ha kelleni fog a negyedik, akkor azt is fel fogom venni

– jelezte Merkely Béla. Ennek kapcsán a 24.hu emlékeztet arra a cikkében, hogy korábban még júliusban ezt a vakcina portfóliót nem javasolta beadásra az egyetem rektora. Egyébként a központi ajánlás sem javasolja, hogy a Szputnyik vektorvakcinára Janssent vegyen fel valaki. Ezt tette egyébként korábban már saját bevallása szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Arról is beszélt az orvos professzor, hogy a teljesen tünetmentes egyéneknél a szűrésekkor 6-7%-os arányban találnak pozitív esetet. Ha van valahol 20 ember, akkor egy szinte biztosan fertőzött közülük – mondta.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img