Koronavírus-vakcina fejlesztésén dolgozik Nigéria

Ezt olvasta már?

Nagyon keményen dolgozunk az egészségügyi minisztériummal az oltóanyagok kifejlesztésén

– mondta Buhari az állami televízióban. “Addig nem szabad hangoskodnunk róla, amíg nem sikerül.”

A CNN-nek pénteken nyilatkozó nigériai egészségügyi államtitkár, Dr. Olorunnimbe Mamora azt mondta, hogy az ország azon dolgozik, hogy két-három éven belül létrehozzon egy vakcinagyártó központot. Ez azonban a források rendelkezésre állásától függ – jelentette ki.

Az oltóanyaggyártás nem megy egy pillanat alatt. Megbeszéléseket folytattunk néhány nemzetközi fejlesztési partnerünkkel és finanszírozási partnerrel a vakcinagyártó központunk kialakítása érdekében. Ez egy közös projekt a szövetségi kormány és egy hazai gyógyszeripari vállalat között

– mondta Mamora a CNN-nek.

Egészségügyi szakértők szerint Nigériának meg kell háromszoroznia a napi alig több mint 100 000 adag oltást, hogy elérje azt a célt, hogy a jövő év végére a lakosság több mint felét beoltja. A nyugat-afrikai ország vizsgálja a COVAX-rendszeren keresztül történő vakcinák beszerzésének vagy megvásárlásának lehetőségeit, hogy a lakosság legalább 70 százalékát be tudja oltani.

A kapott vakcinaadományok egy részének szavatossági ideje csak heteket hagyott az oltások beadására.

Nigéria a múlt hónapban több mint 1 millió lejárt vakcinát semmisített meg.

Nigéria a világjárvány kezdete óta 246 195 megbetegedést és 3066 halálesetet regisztrált. Afrika legnépesebb, több mint 200 millió lakosú országában a felnőttek kevesebb mint 4 százaléka van teljes körűen beoltva.

(CNN)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img