Koronavírus: sokaknak negyedik oltásra is szükségük lesz

Ezt olvasta már?

„Azoknál az embereknél akiknél semmiféle védettség nem mutatható ki, függetlenül attól, hogy kaptak-e szúrásokat vagy sem ezeknek az embereknek két oltásra lenne szükségük, tehát pontosan ugyanúgy mint akit még nem oltottak be.” – fogalmazott a Híradóban a szakember.

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy lehetővé teszik a harmadik oltás beadását az emberek számára. A harmadik dózist a második oltás után négy hónappal lehet beadni, ettől azonban az oltóorvos eltérhet, vagyis korábban is beadhatja a harmadik dózist. Ez a bejelentés nagy áttörést jelent, mert eddig nem lehetett harmadik oltást beadatni Magyarországon, azonban rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul:

Másfajta oltást ajánlj majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma harmadik oltásként azoknak, akik az első két vakcinát fölvették már – mondta el Kásler Miklós miniszter a Hír TV műsorán. Elmondása szerint végeredményében a háziorvosok döntik majd el, hogy milyen vakcinát adnak be harmadikként, viszont az EMMI szakirodalomra támaszkodva másfajta vakcinát javasol majd, mint az első kettő, hiszen ezzel növelni lehet majd szerintük az immunizáció hatékonyságát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha például valaki mRNS-vakcinát kapott, mint a Pfizer vagy a Moderna, az vektorvakcinát vagy elölt vírusból készült vakcinát kap majd az ajánlás szerint.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img