Koronavírus: rossz hírek jöttek Izraelből, Indiából és Szerbiából is

Ezt olvasta már?

Indonéziában rekordot döntött a koronavírus szövődményeiben elhunytak napi száma kedden, az elmúlt 24 órában 728 halálesetet jelentettek és több mint 31 ezer fertőzöttet.

Indonéziában rohamosan terjed a fokozottan fertőzőképes delta vírusvariáns.

Egyes kórházak Balin és Jáva szigetén már kénytelenek voltak elutasítani pácienseket, több egészségügyi intézmény oxigénhiánnyal küzd.

Luhut Pandjaitan, a kormányzati válságstáb vezetője szerint a fertőzöttek napi száma akár a 70 ezres csúcsértéket is elérheti. Közölte, hogy a legrosszabbra készülve, a jakartai kormány megkezdte a tárgyalásokat Szingapúrral, Kínával és más szomszédos országokkal oxigén beszerzését illetően.

Budi Gunadi Sadikin egészségügyi tárcavezető pedig bejelentette, hogy 900 férőhelyes kórházzá alakítanak át egy zarándokoknak készült szállást.

A 270 millió lakosú Indonéziában eddig több mint 2,3 millió fertőzöttet regisztráltak, ami a legmagasabb a délkelet-ázsiai térségben. A koronavírus szövődményeiben 61 868 ember hunyt el. Szakértők ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy az átfogó tesztelés hiánya miatt a valós számok jóval magasabbak lehetnek.

(MTI)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img