Koronavírus: nem csitul a járvány a világban – Norvégia karanténba küldi a Németországból érkezőket

Ezt olvasta már?

“A koronavírus nagyobb bajt okozhat a szervezetben, mint amit jelenleg látunk”

Húsvéti akció a Portfolio-nál! Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért...

Veszprém megyében rekordra gyorsult a járvány és 9 másik megyénkben is magas fertőzéses számokat közöltek

Húsvéti akció a Portfolio-nál! Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért...

Bíróság elé állítják a volt portugál miniszterelnököt pénzmosás és okirathamisítás vádja miatt

Húsvéti akció a Portfolio-nál! Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért...

Koronavírus: magas magyar fertőzési számok, a harmadik hullámmal küszködik az egész világ

Hétfőtől ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, a vendéglátóhelyek viszont továbbra sem szolgálhatnak ki zárt térben, csak kerthelyiségben, ha rendelkeznek ilyennel - erről döntött a...

Sztrájkra készülnek szeptemberben diák- és tanári érdekképviseletek is Spanyolországban, hogy így követeljék a biztonságos tanévkezdést a koronavírus-fertőzésének számának növekedése közepette.

A mintegy 25 ezer tagot számláló Sindicato de Estudiantes (SE) tanulói szakszervezet szerdán háromnapos tiltakozó akciót hirdetett meg szeptember 16-ától.

Coral Latorre szóvivő katasztrófának nevezte az előző félévben zajlott távoktatást. “Vissza akarunk térni a tanórákra” – jelentette ki.

A legnagyobb dolgozói érdekképviseletek (CCOO, UGT, CGT, STEM) is megmozdulásokat kezdeményeztek a fővárost is magába foglaló madridi autonóm közösségben, mert nem tartják elég konkrétnak a vírussal szembeni védekezésről szóló felkészülési terveket, hiányolják az előzetes szakmai egyeztetéseket, valamint kifogásolják egyebek között, hogy nem minden évfolyam térhet vissza teljesen az iskolákba.

Az oktatási minisztérium még június közepén készítette el útmutatóját az intézmények számára, javasolva a tantermekben a diákok ülőhelyei közötti, legalább másfél méteres távolság biztosítását, 15-20 fős tanulócsoportok kialakítását és egy úgynevezett Covid-felelős kijelölését.

A tartományok a napokban kezdték bejelenteni azt, hogy milyen feltételek mellett kezdődhet meg újból a tanítás. A madridi autonóm közösségben csúsztatott tanévkezdésre készülnek, vagyis a különböző évfolyamoknak más-más időpontokban indul az oktatás szeptember 4-e és 28-a között.

A regionális kormány tájékoztatása szerint a középiskola utolsó két évfolyama részben online, otthonról folytatja a tanulást. Hatéves kortól kötelező lesz a maszk viselése az intézményekben, a tantermekben pedig a diákok létszáma nem haladhatja meg a húsz főt.  

A megnövekedett feladatok miatt több mint tízezerrel növelik az oktatásban dolgozók létszámát, valamint több mint hatezer kamerát szerelnek fel az iskolákban, amelyekkel a tanórákat közvetítik a távolmaradók számára.

Katalóniában szeptember 14-én indul a tanév, az iskolákban fokozatos lesz a beléptetés, mivel testhőmérséklet-ellenőrzést vezetnek be. A keleti régióban 12 éves kortól lesz kötelező az iskolai maszkviselet. A tanév első két hónapjában összesen 500 ezer PCR-teszt elvégzését tervezik a diákok és tanárok körében.

Óvodai, általános és középiskolai szinten összesen több mint 8,2 millió gyerek számára kezdődik meg az oktatás a következő hetekben.

Az oktatási, egészségügyi és területi politikáért felelős miniszterek csütörtökön egyeztetnek a tanévkezdéssel kapcsolatos, olyan függőben lévő kérdésekről, mint hogy fizetett szabadságot kaphasson az a szülő, akinek iskolás gyereke karanténba kényszerül, ha például az osztályában valaki megfertőződik.

Az egészségügyi tárca tájékoztatása szerint szerdára több mint 3500-zal nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Az eddig azonosított esetek száma közelít a 420 ezerhez.

A tartományok jelentései alapján készült napi táblázatból kiderült: az elmúlt egy hétben 129-en veszítették életüket a fertőzés következtében. Az elhunytak száma 28971. Az elmúlt egy napban 922 Covid-beteg került kórházba, 593 páciens pedig gyógyultan hagyhatta el az egészségügyi intézményt, ahol kezelték.

(MTI)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Koronavírus: gyorsan terjed a betegség a világon

Ukrajnában vasárnapra mintegy 12 ezer, a megelőző napihoz képest csaknem 5400-zal kevesebb új beteget jegyeztek fel. Az átmeneti csökkenésnek azonban általában az az oka,...

Szuper pizzázóra bukkantunk Veresegyházon: a Trattoria al Forno levett a lábunkról

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...

Maradékmentésből jeles – teszteltük, mit tud a Munch

Az összes húsvéti recept Perfekt ünnepi főfogás húsvétkor Green Kitchen Bulgurból...

Nem cukrászda, hanem sütibolt, de annak tökéletes! Megnyitott A Sütis!

Cukormentes Megérkezett az alakbarát, mégis zseniálisan finom sajttorta! A legjobb kalácsok ...

7 nap 7 recept – válogatás a legújabb receptjeinkből

Az összes húsvéti recept Egy kis olasz, húsvéti gasztrokalandozás Az összes húsvéti recept ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -