Koronavírus: mégis lesznek nézők az olimpián, de nem Tokióban

Ezt olvasta már?

Japán nézők sem lehetnek a július 23-án kezdődő tokiói olimpia versenyein, az esemény így szinte teljesen zárt kapus lesz, ezt csütörtökön jelentették be a szervezők.

“Nem volt más választásunk” – közölte Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság vezetője, aki elnézést kért azoktól, akik jegyet váltottak az ötkarikás versenyekre. A döntés a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után született meg, és az előzménye az, hogy a japán kormány a koronavírus-járvány és az emelkedő esetszámok miatt július 12-étől augusztus 22-éig rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosba. A külföldi szurkolók részvételét már tavasszal megtiltották, mostanáig azonban az volt a terv, hogy a hazai nézők korlátozott számban ugyan, de ott lehetnek a lelátókon.

Marukava Tamajo olimpiai miniszter ugyanakkor azt mondta: lesznek kivételek a korlátozás alól, azokon a helyszíneken, amelyek kívül esnek a nagy tokiói agglomeráción – így például Fukusimában és Mijagiban – lehetnek szurkolók a lelátókon, az adott létesítmény befogadóképességének ötven százalékáig, legfeljebb tízezren.  

Az augusztus 8-ig tartó tokiói játékokon – amelyet a pandémia miatt tavalyról halasztottak idén nyárra – 176 magyar sportoló vesz részt.

Címlapkép: Shutterstock

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img