Koronavírus: megállíthatatlan a járvány, egyre többen halnak meg Magyarországon is

Ezt olvasta már?

A világban továbbra is a gyorsan terjed a járvány a hivatalos esetszám alapján. Egyelőre nem látunk trendszerű csökkenést, de a járványgörbe érezhetően ellaposodott.

Az Egyesült Államokban a hosszabb távon csökkenő trendbe akár hosszabb elakadások is bezavarnak, sőt, most egy kis visszaemelkedést látunk.

A cseheknél a járvány töretlenül gyorsul é a régió járványhelyzetének megítélése szempontjából kedvezőtlen, hogy a lengyel járványgörbe újra felfelé vette az irányt, még a magyar – szintén emelkedő – görbét is megelőzte.

A szélesebb értelemben vett régiónkban továbbra is az ukrán és a román helyzet a leginkább figyelemre méltó. Előbbinél töretlen a gyorsulás, utábbinál, ha lassan is, de újra erősödni kezdett a vírus terjedése.

Dél-Amerikában továbbra is erősen jelen van a járvány, de több korábbi gócnak számító országban már érezhető a lassulás:

Európa helyzete nem biztató, sajnos több korábbi gócban is újra düböörög a járvány. Már nem csak a spanyolok, de a franciák esetszáma is bőven túl van az első hullám csúcsán, sőt, utóbbi már előbbre jár. Nagyon intenzív a gyorsulás a briteknél is, ott az elmőlt napokban meghozott szigorú korlátozó intézkedések hatásaiban bízhat a kormány.

Kisebb nyugat-európai országokban is gyorsulást láthatunk:

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában