Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a szombati adatok

Ezt olvasta már?

Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az elmúlt egy hétben átlagosan napi 2191 fertőzöttet regisztráltak, ami csaknem harmadával kisebb szám az egy héttel korábbinál. A mai 1198 fős adat ennél is kedvezőbb és elmondható az is, hogy alacsonyabb a keddi 1238 fős decemberi mélypontnál is.

A halálesetek száma heti átlagban 148, ehhez képest is kedvezőbb a ma reggel megjelent 118 fős szám, ugyanakkor pénteken (104 elhunyt) és csütörtökön (113 elhunyt) ennél alacsonyabb volt ez az adat.

A kórházban lévők száma és a lélegeztetett betegek száma is örvendetes módon csökkenésnek indult az elmúlt hetekben, jelenleg 6003 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 468-an vannak lélegeztetőgépen, előbbi közel 18%-os, utóbbi több, mint 13%-os csökkenést jelent egy hét alatt.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 126 482 fő, az aktív fertőzöttek száma 179 929 fő. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az aktív esetek szám valószínűleg nem a legpontosabb adat a statisztikákban, hiszen közel annyi, mint ahányan az elmúlt másfél hónapban megfertőződtek (a fertőzés jellemzően ennél jóval gyorsabban levonul).

Az elmúlt 24 órában közel 9 500 koronavírustesztet végeztek el Magyarországon, ezek 12,6%-át tette ki a pozitív esetek száma.

Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a budapesti. 

További részletek hamarosan. 

Címlapkép forrása: MTI/Mónus Márton

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában