Koronavírus: kijárási tilalmat javasol Magyarországon a szakértő

Ezt olvasta már?

Boldogkői Zsolt azt mondta a csatorna esti híradójában, hogy ebben a stádiumban, amikor egy több gócpontú járványterjedésről van szó és sok embert érint, én azt gondolom, hogy ebből a szempontból már nem számít annyit a tesztelés.

A szakértő a korlátozásokban látja a megoldást.

Elsőként éjszakai kijárási tilalmat vezetne be, de védettségi kártyához kötné a tömegközlekedés, és a szálloda használatot is.

Boldogkői Zsolt az elmúlt napokban már megfogalmazott javaslatokat a koronavírus terjedésének fékezése érdekében, a kormány azonban az elmúlt hetekben semmilyen többletszigorításról nem döntött.

Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt hetekben a környező országok sorozatosan szigorítottak a járvány elleni védekezésükön, vagy jelentették be ezzel kapcsolatos szándékukat. Legutóbb épp Ausztria és Szlovákia jelentett be keményebb korlátozásokat. Ennek kapcsán azt érdemes szem előtt tartani, hogy bár a lakosságarányos esetszám-mutatóban a magyar adatok még nem tartanak az osztrák vagy szlovák szinten, azonban a halálozási arányszám tekintetében rosszabbak a magyar adatok.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img