Koronavírus: hazatér a First Lady

Ezt olvasta már?

Koronavírus halálozás: Magyarország a világ 9. legrosszabbul teljesítő országa lett

Népességarányosan két törpeállamban: Gibraltárban és San Marinóban haltak meg eddig a legtöbben a világon, ha ezeket az államokat is beszámítjuk a statisztikába, Magyarországon történt...

Újra legyűri az iskolákat a járvány a nyitás után? Előbb kiderül, mint hinnéd

Egy hónap. Ennyi idő alatt lehet védettséget szerezni a koronavírus ellen, ha beoltanak valakit. Vagyis, aki a jövő hét elején megkapja az oltást,...

Megjött a rendelet: a magyar magánklinikák ingatlanjait is bevonhatja a kormány a védekezésbe

Mi vár a magánegészségügyi szolgáltatókra? Áprilisi konferenciánkon kiderül: Behívót kaphatnak a magánszolgáltató dolgozói A Kormány 106/2021. (III. 5.) Korm. rendelete az egészségügyi szolgálatra berendelés...

Felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi (drón-) területet egyaránt érinti, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is. A befizetett...

Nem csak a bárok nem nyithatnak ki Párizsban keddtől, hanem a sportolásra alkalmas helyiségek és az uszodák sem fogadhatnak legalább két hétig felnőtteket, de az iskolai osztályok számára továbbra is megtarthatók a foglalkozások – jelentette be a párizsi prefektus.

Didier Lallement a koronavírus-járvány megfékezése céljából bevezetett újabb korlátozásokról hétfőn tartott sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a bárok keddtől legalább két hétig zárva maradnak a fővárosban és az elővárosokban, az éttermek viszont szigorított óvintézkedések mellett a megszokott nyitvatartás szerint működhetnek.

Az előírások szerint az éttermekben az asztalok között legalább másfél méteres távolságnak kell lennie, a vendégeknek meg kell adniuk az elérhetőségüket a későbbi esetleges kontaktkutatásokhoz, és nyolcfősnél nagyobb csoportokat nem fogadhatnak a vendéglátóhelyek.

Az alkoholfogyasztást is betiltja a rendőrség este 10 óra után a közterületeken (parkokban, folyóparton, tereken).

A bevásárlóközpontokban és a nagyobb üzletekben szavatolni kell, hogy egy vásárlónak legalább négy négyzetméteres terület jusson, azaz az üzletbe belépők számát csökkenteni kell.

A következő két hétben nem tarthatók meg a nagyobb szakmai találkozók, szalonok, vásárok, kongresszusok, és a sátorban rendezett cirkuszi előadások is elmaradnak – jelezte a prefektus. A sportolásra alkalmas helyiségek, fitnesztermek, táncklubok, valamint az uszodák nem nyithatnak ki felnőttek számára a következő két hétben, de az iskolai foglalkozások és oktatások megtarthatók.    

Bulik és családi ünnepek sem rendezhetők a következő két hétben nyilvános helyeken. Szabadtéren viszont maximum ezer fő részvételével továbbra is rendezhetők sport- és egyéb események.

Az idősotthonokban továbbra is engedélyezett a látogatás, de csak előzetes bejelentés alapján, és egyszerre maximum két ember látogathat egy bentlakót. A kulturális intézmények, azaz a színházak, mozik és a múzeumok, valamint az üzletek a már korábban életbe lépett szigorú korlátozások (kötelező maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés, a nézőterek maximum hatvan százalékos kihasználása) mellett tovább működhetnek.

A párizsi agglomerációban a három legfontosabb járványügyi mutató már csütörtökön átlépte a maximális riasztási szintet. Százezer lakosra több mint 250 fertőzött jut (vasárnap este 270 volt a szám), és a veszélyeztetett 65 év feletti korosztályban is több mint száz. A kórházak intenzív ágyainak 30-35 százalékán koronavírusos betegek fekszenek. A kórházak számára a kritikus szintet a 30 százalék jelenti.

(MTI)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Semmit nem ér a pénz a hiperinflációval sújtotta országban, új bankjegyeket vezetnek be

Szinte már semmit nem ér a venezuelaiak pénze, olyan hiperinfláció sújtja Venezuelát, az állampolgárok kénytelenek amerikai dollárban intézni a mindennapi tranzakciókat. Az ország jegybankja...

Hulladékmentes vendéglátás a Covid alatt: lehetetlen vagy létezik?

A legjobb reggelik Kísértetiesen hasonlít az avokádókrémre Brutális fogások Tunkolnivalóan szaftos...

Frissen gyúrt házi tészta, ropogós pizza: ilyen a LegyenAz. | Street Kitchen

Green Kitchen A maradék pöri újjászületik! Vegetáriánus ételek Egyszerűen nem lehet...

A Tunki-tunki sokkal több, mint egy nagyon szerethető magyar vállalkozás

A kakaós csiga önmagában is elég brutál A pirult sajt, a fokhagymás olaj, a ropogós...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -