Koronavírus: elszálltak a magyar fertőzésszámok, terítéken van az újabb szigorítás

Ezt olvasta már?

A világon 251 407 386 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 5 072 104 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint – írja az MTI. Magyarországon is felfutóban van a járvány: csak tegnapelőttről tegnapra 8434 új fertőzöttet, és 98 elhunytat találtak. A mai adatok még nem jelentek meg.

Az egyre több súlyos Covid-beteg miatt át kell szervezni a betegellátást Csongrád-Csanád megyében, a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba csak a súlyos betegeket viszik – írja a Szeged.hu egy birtokába került levélre hivatkozva.

A koronavírus-fertőzöttek körülbelül fele oltott legalább egy vakcinával, viszont továbbra sem tudni, hogy mekkora azok aránya, akik kettő vagy három vakcinát kaptak.

A koronavírusos a betegek egyre nagyobb számban érkeznek a kórházakba, az ellátórendszer nem fogja bírni a terhelést – mondta az Infostart kérdésére Rékassy Balázs. A szakember azonnali korlátozásokat sürget.

A Magyarországon alkalmazott oltóanyagok mindegyike biztonságos, aki több mint négy hónappal ezelőtt vette fel a koronavírus elleni vakcinát, az most oltassa be magát a harmadikkal is – jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos Brüsszelben szerdán.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img