Kiszivárgott: triplázódott a budapesti koronavírus-fertőzöttek aránya decemberhez képest

Ezt olvasta már?

A lap információi szerint e hét csütörtökön, pénteken és szombaton összesen 2693 koronavírus-tesztet végeztek el és ebből 132 lett érvénytelen, 48 pedig pozitív. Ez 1,78%-os pozitivitási rátát jelent. A 

A lap visszautal a karácsony előtti fővárosi tesztelési körre, amelynek keretében 6523-an jelentek meg és 41 koronavírus-fertőzöttet találtak, ami akkor 0,62%-os fertőzöttséget jelentett.

A Fővárosi Önkormányzat decemberben 7500, most 10 000 darab tesztet ajánlott fel és lehet még jelentkezni rá itt, hiszen a tervek szerint február 27-ig tart a tesztelés (antigén alapú gyorsteszt, ami 15 perc alatt megmutatja az eredményt).

Szombaton még csak az előző két nap eredményei voltak meg, akkor még „csak” duplázódó pozitivitási rátáról írt Karácsony Gergely főpolgármester, de ezek szerint a szombati nap eredményeit is beleszámítva még rosszabb a helyzet.

Éppen vasárnap ismerte el Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy tart a harmadik járványhullámban az új esetszám exponenciális emelkedésétől, ami még jobban megterhelné az egészségügyet.

Címlapkép forrása: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img