Kiszivárgott egy belsős levél – Kórházbezárások jönnek Magyarországon?

Ezt olvasta már?

A levélben konkrétan azt kéri a tárcavezető, hogy a tagozati elnökök tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, hogy

az adott szakmában hány fekvő- és járóbeteg intézményre van szükség, milyen kapacitással és geográfiai elhelyezkedéssel.

Annyit tesz még hozzá a Kollár Lajos megbízásából kiküldött levél, hogy “amennyiben számszerű adatokra van szükség, az a NEAK adatbázisból lekérhető”.

A napokban kiküldött levélre május 18-ig várják a választ a minisztériumban, a levél végén a szoros határidőért elnézést kérnek.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő kemény szavakkal illette az átalakítás tervezett módját.

Az uniós források felhasználására kiírt eredeti Helyreállítási Alap magyar terveiből tudható, hogy a kormány kórházreformra készül. Az eredeti tervek szerint átalakulnak a kisebb kórházak, a komolyabb ellátásokhoz csak a megyei intézményekben lehet hozzájutni. Hogy a Brüsszelnek végül kiküldött dokumentumban mi szerepel, egyelőre nem ismert. De elképzelhető, hogy az EMMI által most elindított “felmérés” ezzel az átalakítási kísérlettel függ össze. Mindezek alapján azt mondhatjuk, hogy a kiszivárgott levél arra utal, hogy a kormány az ellátórendszer struktúráját alapvetően befolyásoló döntésekre készül, amely egyes kórházak jövőjét, fennmaradását is befolyásolhatja.

Címlapkép forrása: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img