Kering a neten egy új rezsicsökkentési tájékoztató

Ezt olvasta már?

A Kormányinfón bejelentett, rezsicsökkentés átalakítását érintő intézkedések sokakat sokkoltak, az első számítások szerint ugyanis, akik az átlagfogyasztás felett fogyasztanak villanyból, vagy gázból, azok jelentős tehernövekedéssel kell szembenézzenek.

Az első reakciókat és felháborodásokat meghallva a kormány már meg is szólalt és olyan üzeneteket küldött, mintha a részletszabályok kidolgozása közben tekintettel lennének az időközben felmerült egyedi helyzetekre. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt hangoztatta, hogy az új rezsivédelmi szabályok kidolgozása során minden élethelyzetet, speciális életkörülményt igyekszik megvizsgálni az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs. Ez még nem jelent konkrét visszakozást a szigorúbb szabályokból, viszont azt mutatja, hogy a kormány inkább a rezsicsökkentés módosításának szigorából visszább adna.

Ezt az irányt erősíti meg Németh Szilárd rezsibiztos vasárnapi Facebook-posztja is, ami már egyenesen úgy fogalmaz, hogy a részletszabályok tekintettel lesznek egy sor – a bejelentés óta előkerült – szempontra:

  • az árképzés, szabályozás módja,
  • a csak áramot fogyasztó háztartásokra,
  • a kistelepülésen élőkre is,
  • a nagycsaládosok védelmére (mint ismert, a nagycsaládosok nagyobb fogyasztási kedvezményben részesülhetnek a gáz esetében, de ilyen kedvezmény nincs az áramfogyasztás esetében).

A piaci árakkal egyébként már most érdemes megbarátkozniuk az érintetteknek:

Most tehát ez a tájékoztatás terjed az interneten, ami kvázi hivatalossá vált azzal, hogy Németh Szilárd is megosztotta néhány órával ezelőtt:

Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában