Jelentős gyárbővítést hajt végre a Graboplast Tatabányán

Ezt olvasta már?

December 15-i ingyenes online rendezvényünkön segítünk a nemzetközi piacok meghódításában. Részletek itt:

Szijjártó Péter a fejlesztés jelentőségét és az állami támogatást a vállalat piaci eredményeivel magyarázta. A Graboplast több mint száz országban értékesít, márpedig a kivitel a magyar gazdaság számára különösen fontos szempont – mondta.

A tatabányai üzem bővítése az exportnövelés mellett a 139 helyi munkavállaló jövőjét is garantálja

– tette hozzá.

A miniszter szerint készülni kell a nemzetközi folyamatok átalakulására, a termelés ugyanis nem fog mindenütt a járvány előtti módon folytatódni. A piaci résekért világszerte új verseny kezdődik, és azok érnek majd célba, akik most fejlesztenek, hiszen a külföldi hírek ma még bezárásokról és leépítésekről szólnak – hangsúlyozta.

A magyar tulajdonú Graboplast Győrben, Kecskeméten és Tatabányán összesen négy gyárat működtet és majdnem 650 munkavállalót foglalkoztat – olvasható a vállalat honlapján.

A tavalyi 18 milliárd forintos tavalyi nettó árbevételből több mint 15 milliárd forintot külföldi értékesítésekből értek el. 2018-ban a  cég forgalma meghaladta a 17 milliárd forintot, amiből az exportértékesítés majdnem 14,5 milliárd forintot tett ki. Az adózott eredmény az elmúlt 2 év során jelentős mértékben nőtt, 135 millió forintról 283 millió forintra.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában