Itt vannak a rendkívüli intézkedések vidéken a koronavírus miatt

Ezt olvasta már?

A virológus szerint az iskolák bezárása tökéletes zárás lenne, amelynél többet nem tudunk tenni

Rusvai az RTL Híradónak nyilatkozva mondta el, hogy az iskolák nyitvatartása a járvány szempontjából csak azért jelent veszélyt, mert ott sok ember fordul meg,...

Szlávik: egyre több olyan fertőzött kerül kórházba, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt

Szlávik János szerint Magyarországon úgy kezdődött el a harmadik hullám, hogy a második véget sem ért, és már itt is terjednek a koronavírus mutáns...

Nem érted, miért tarolta le a koronavírus Magyarországot, és miért fogja újra? Pont azért, mert nem érted

A tavaly tavaszi első hullám után azt hihettük egy pillanatra, hogy sikerült jelentős emberáldozatok nélkül megúszni a járványt, de aztán az őszi hullám emlékeztetett...

Itt vannak az új cseh korlátozások: senki sem hagyhatja el a lakókörzetét

A hétfőn életbe lépő, egyelőre három hétre meghirdetett újabb korlátozások értelmében a kormány korlátozza az emberek mozgását: elengedhetetlen utazásoktól eltekintve senki sem hagyhatja majd...

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A kormány által kedden nyilvánosságra hozott határozat szerint a Budapesten, valamint a megyei jogú városokban helyi tömegközlekedési szolgáltatást végző gazdasági társaságoknak csütörtökig kellett elkészíteniük munkanapokra szóló járatsűrítési terveiket a reggel 7 és 9 óra, valamint a 15 és 19 óra közötti időszakra. Ha azokat az illetékes kormányhivatal jóváhagyja, a társaság még aznap köteles intézkedni, ellenkező esetben bírságra számíthat.    

Kaposváron a koronavírus-járvány első hulláma óta a korábbinál sűrűbben közlekednek csúcsidőben a helyi autóbuszjáratok, de a közlekedési vállalat kész arra, hogy szükség esetén további járatokat indítson a zsúfoltság elkerülésére – mondta Szita Károly polgármester a Facebook-oldalán közzétett videóban.    

A politikus arra kérte a kaposváriakat, hogy november 16-ától a sürgős, személyes jelenlétet igénylő esetek kivételével kérjenek időpontot polgármesteri hivatali ügyintézésükhöz, a közszolgáltató cégekre tartozó teendőket telefonon vagy elektronikus formában intézzék.    

Felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat újra várja önkéntesek jelentkezését. Munkájukat akkor vennék igénybe, ha a járvány első hullámához hasonlóan ismét olyan intézkedésekre kerülne sor, amelyek következményeként segíteni kellene az időseknek a bevásárlásban, ételszállításban. Megjegyezte, tavasszal több mint félezren vállaltak ilyen feladatokat.    

Miskolcon “újra él” a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati számla, amit még az első hullám idején nyitott a város. Az önkormányzat közlése szerint a felajánlásokból ide befolyó összeget teljes egészében fertőtlenítőszerek és védőeszközök beszerzésére, illetve a járvány terjedését lassítani hivatott egyéb feladatokra fordították.    

A borsodi megyeszékhelyen hétfőtől ideiglenesen bezárnak az Avason, Perecesen, Bükkszentlászlón, Szirmán, Martinkertvárosban, a Szentpéteri kapuban és Diósgyőrben a polgármesteri hivatal kihelyezett ügyfélszolgálatai. A folyamatos ügyfélszolgálati nyitva tartás ugyanakkor továbbra is megmarad a polgármesteri hivatal központi, a Városház tér 8. szám alatt lévő irodájában, illetve a Petőfi utca 39. szám alatt. A személyes megjelenést igénylő anyakönyvi ügyekben az ügyfeleket csak előzetes időpontfoglalás alapján tudják fogadni.    

A városháza azt kéri, hogy a beadványokat lehetőség szerint postai vagy elektronikus úton juttassák el a polgármesteri hivatalba, a nyitva tartó ügyfélszolgálatokat csak halaszthatatlan és személyes megjelenést igénylő ügyekben keressék fel.    

Szolnokon hétfőtől újra bevezetik a vásárlási idősávot a belvárosi Ady Endre úti piacon, a Széchenyi kispiacon, valamint az úgynevezett lengyelpiacon, a Pletykafaluban. Ez azt jelenti, hogy a megyeszékhelyen reggel 8 és 10 óra között csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak a három piacon.    

Szalay Ferenc polgármester a Facebook-oldalán közzétett videóban arra kérte a lakosságot, hogy a polgármesteri hivatal ügyfélfogadásán lehetőség szerint előre egyeztessenek telefonon időpontot, s ha tudják, ügyeiket intézzék telefonon vagy e-mailen. Kitért arra is, hogy az esküvőkön újra legfeljebb tíz ember vehet részt a városházi szertartáson.    

Gyöngyösön, a piacok egész területén már pénteken bevezették a kötelező maszkhasználatot – közölte a helyi önkormányzat.    

Győrött, a polgármesteri hivatalban jövő hétfőtől szünetel a személyes ügyfélfogadás, helyette elektronikusan, telefonon vagy postai úton lehet ügyeket intézni, emellett a hivatal épületében turisztikai célból sem fogadnak látogatókat és külsős rendezvényeket sem tarthatnak.    

Szombathelyen már szigorítottak az önkormányzati hivatal ügyfélfogadási rendjén, több ügyet csak telefonos időpontegyeztetés után vagy online lehet intézni.    

Salgótarjánban a polgármesteri hivatal munkatársai bizonytalan ideig távmunkában dolgoznak, a személyes ügyfélfogadás is szünetel, mert többen megfertőződtek – közölte az önkormányzat.    

Szekszárdon az önkormányzat járványügyi munkacsoportokat állít fel a védekezési feladatok koordinálására. Gábor Ferenc jegyző közlése szerint a lejáró lakhatási és gyógyszertámogatásokat a veszélyhelyzet után 30 nappal meghosszabbítják, a polgármesteri hivatal ügyfeleit arra kérik, lehetőség szerint online intézzék az ügyeiket.    

Pécsett online üléseznek az önkormányzat bizottságai, a polgármesteri hivatal dolgozóinak harmada home office-ban, otthonról dolgozik. Ha a kormány úgy dönt, hogy a polgármester hatáskörébe utalja egyes időszakok városi védekezési feladatait, így például a közterületek hétvégi lezárási lehetőségeit, akkor ésszerű és indokolt intézkedésekkel segítik a járvány elleni védekezést – közölte az önkormányzat.

Címlapkép forrása: Getty Images

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Csúcsterhelésre készülnek a kórzázak

A napilap kórházi vezetőkkel beszélt, akik elmondták: a műtőket, s azzal a nemrég újraindított egynapos ellátásokat is leállították, betegeket nem küldenek haza, csak újakat...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -