Ilyen még nem volt a történelemben: 5 dollárt fizethetnek a benzinért Amerikában

Ezt olvasta már?

Az AAA autóklub által közölt új 5 dolláros mérföldkő azt jelenti, hogy az amerikai benzinárak az elmúlt évben több mint kétharmadával emelkedtek, és Joe Biden hivatalba lépése óta több mint kétszeresére nőttek.

A lap megjegyzi, hogy az energiaárak emelkedése jelentős mértékben hozzájárult az infláció emelkedéséhez, a pénteken közzétett legfrissebb fogyasztói árindex szerint csak a múlt hónapban 1 százalékkal, a tavalyi év azonos időszakához képest pedig 8,6 százalékkal emelkedtek az árak.

Az elmúlt hónapokban a Fehér Ház bejelentette, hogy rekordmennyiségű olajat szabadít fel a szövetségi vésztartalékból, hogy enyhítse az ellátási nehézséget, és felszólította Szaúd-Arábiát és más OPEC+ országokat is, hogy jelentősen növeljék a kínálatot.

A Fehér Ház mindeközben az amerikai olajipari vállalatokat is hibáztatja, amiért vonakodnak a fúrásoktól. Az elnök pénteken Los Angelesben tartott beszédében célba vette az ExxonMobilt, az Egyesült Államok legnagyobb olajvállalatát, mondván, hogy az „idén több pénzt keresett, mint Isten”.

Ha már benzinkészlet-felszabadítás, éppen ma jelent meg a közlönyben a magyar kormány hasonló lépése az OMV-nél látott üzemzavar miatt:

Címlapkép: Shutterstock

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában