III. Károly király élő közvetítésben tisztelgett a királynő előtt

Ezt olvasta már?

Édesanyja fényképe mellett ülve, fekete öltönyben és nyakkendőben azt mondta, hogy édesanyja “áldozatokat hozott kötelességből.”

A király szerint a II. Erzsébet királynő által sugallt „szeretet, csodálat és tisztelet” „uralkodása fémjelzőjévé vált”. “Amint azt a családom minden tagja tanúsítja, ezeket a tulajdonságokat melegséggel, humorral és tévedhetetlen képességgel ötvözte, hogy mindig a legjobbat lássa az emberekben” – tette hozzá, azzal folytatva, hogy

ahogyan a királynő is rendíthetetlen odaadással tette, úgy én is ünnepélyesen megfogadom magamnak, hogy addig az időig, amellyel Isten megáld, fenntartom nemzetünk alapelveit.

A király a beszédben elismerte, hogy most kevesebb ideje lesz a jótékonysági szervezeteire és azokra a kérdésekre, amelyekért magas rangú királyi korában küzdött.

Mindezek mellett tiszteletét fejezte ki felesége, Camilla előtt, megjegyezve, hogy biztos abban, hogy megfelelően eleget tesz majd kötelezettségeinek. Szóba került Vilmos herceg is, aki elmondása szerint az örököse lesz walesi hercegként. Az elmúlt évek nehéz viszonyai ellenére tisztelgett Sussex hercege és hercegnője előtt is, mondván, hogy ki akarja fejezni a szeretetét a tengerentúlon élő pár iránt.

A beszédet édesanyja előtti érzelmes tisztelgéssel fejezte be, megköszönve azt a szeretetet és odaadást, amelyben a családot, nemzetet részesítette, valamint, hogy szorgalmasan szolgálta a nemzetet.

Címlapkép forrása: Sky élő közvetítés

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában