Így áll most a világ a koronavírus elleni küzdelemben

Ezt olvasta már?

Mexikóban a latin-amerikai országok közül elsőként csütörtökön megkezdték a koronavírus elleni oltási kampányt, amelynek megindulását élő adásban közvetítették Andrés Manuel López Obrador mexikói államfő sajtótájékoztatóján.

Az El Universal mexikói lap szerint a fővárosi Ruben Lenero-kórház intenzív osztályának főnővére kapta meg elsőként az ellenanyagot. María Irene Ramírez egyike azon ápolóknak, akik koronavírusos betegeket kezelnek. „Ez a legnagyszerűbb ajándék, amit kaphattam 2020-ban” – mondta az 59 éves egészségügyi dolgozó, aki önként jelentkezett az oltásra. „Természetesen félünk, de muszáj tovább tennünk a dolgunkat… és szeretnék továbbra is a tűzvonalban lenni” – fogalmazott Irene Ramírez.

A Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag első szállítmánya szerdán érkezett meg Mexikóba Belgiumból. López Obrador ellentmondásos stratégiát követett a koronavírus elleni harcban: otthonmaradásra, illetve a karácsonyi összejövetelek elkerülésére szólította fel a mexikóiakat, ugyanakkor nem vezetett be korlátozásokat. A 130,5 millió lakosú Mexikóban az azonosított fertőzöttek száma meghaladja az 1,35 milliót. A halálos áldozatok száma a latin-amerikai országban a világon a negyedik legmagasabb. A kórban eddig 120 311-en vesztették életüket. A gyógyultak száma meghaladja az 1 milliót.

(MTI)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában