Hány medvefaj él a világon?

Ezt olvasta már?

Megkezdődött az online Világgazdasági Fórum, váratlanul Putyin is bejelentkezett a programba

A szervezők tervei szerint mintegy kétezer résztvevő vitatja meg, hogy a kormányok és a vállalkozások miként tudják kivezetni a világot a jelenlegi világjárvány válságból...

Jakab Ferenc: nem rossz a kínai vakcina, nem kell tőle megijedni

Továbbra is működik a Koronavírus-kutatási Akciócsoport, aminek Jakab Ferenc a vezetője, ezzel kapcsolatban az ATV Heti Napló című műsorában azt mondta: elsődleges céljuk, hogy...

Közel egymillió britet oltottak be a hétvégén, miközben szépen szorul vissza a járvány

A brit egészségügyi minisztérium közölte, hogy szombaton 478 248-an, vasárnap estig 491 970-en részesültek az oltásban, vagyis két nap alatt 970 218 oltást adtak...

Kiadták a figyelmeztetést Budapestre és 9 megyére a nagy havazás miatt

A havazás miatt hétfőre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben...

Nos, a válasz nem 42, hanem a megdöbbentően kevés 8.

Ezek méretük szerint csökkenő sorrendben a jeges medve, a barna medve, az észak-amerikai fekete medve, az ázsiai örvös medve, a pápaszemes medve, a panda, a lajhár medve, és végül a legkisebb, a maláj medve.

A jegesmedve a legnagyobb tömegű szárazföldi ragadozó, a hímek súlya a 800 kilogrammot is elérheti.

A barna medvék csak kicsivel lemaradva követik, bár ma már ritkán találni 700 kilós példányokat. Közéjük tartozik a kodiak, a grizzly, a kamcsatkai, az európai és még sok alfaj.

Az észak-amerikai fekete medve nagyon gyakori a hegyes vidékek környékén. Színe nem csak fekete lehet, hanem egészen világos barna is, sőt az utóbbi időben Kanada egyes részein fehér példányokat is megfigyeltek.

Az ázsiai örvös medvéről az utóbbi időben a japán medvetámadások nyomán hallhattunk.

A pápaszemes medve kizárólag a dél-amerikai Andok hegység lakója, közeli rokona  a már kihalt rövidfejű medvéknek.

A kizárlóag bambuszdiétán élő panda medvét senkinek sem kell bemutatni.

Lajhármedve

Lajhármedve

Fotó: Todd Ryburn Photography / Getty Images Hungary

A vicces kinézetű, bozontos lajhár medve Srí Lankán és Indiában él, jellemzően termeszekkel és hangyákkal táplálkozik.

Meglepő módon a  legkisebbnek, a maláj medvének van a leghosszabb szemfoga. De ezt nem hús tépésére használja, mivel az nem igazán szerepel az étrendjében, hanem a fák kérgének felhasítására, hogy hozzáférjen az ott élő rovarokhoz. Ebben segíti őt hosszú nyelve is.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Holnap lemond az olasz miniszterelnök

A tájékoztatás szerint Conte kedd reggelre kabinetülést hívott össze, amelyen tájékoztatja minisztereit a döntéséről. A Reuters brit hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó, magas rangú illetékes...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -