Hamarosan jön a Kormányinfó, jönnek a bejelentések

Ezt olvasta már?

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott meghívó szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök 10 órakor tartja a Kormányinfót.

A lassan egy hete zajló orosz-ukrán háború fényében a csütörtöki kormányzati tájékoztatás kiemelt jelentőséggel bír, nem kizárt, hogy a geopolitikai fejlemények kapcsán lesz bejelentés a kormány részéről.

Közben a rendkívül rossz nemzetközi befektetői környezet miatt a forint új történelmi mélypontjára zuhant, és a magyar tőzsdét sem kímélik a piaci szereplők. Érdekes lesz látni a kormány ezzel kapcsolatos megnyilvánulásait.

Az orosz-ukrán háború és az arra adott erőteljes nyugati gazdasági büntetőintézkedések, valamint az energiaárak újabb elszabadulása több csatornán is befolyásolja a magyar gazdaság kilátásait is. Nem kizárt, hogy erről is szó lesz a csütörtöki Kormányinfón.

És közben azt sem szbad elfelejteni, hogy a korábbi hetekben a koronavírus-járvány hazai alakulása volt a meghatározó téma ezeken az eseményeken, így terítékre kerülhet ez a kérdés is. A legfrissebb adatok szerint az ötödik járványhullám látványosan húzódik vissza, az új esetszámok járványgörbéje lassan oda csökken, mint amit a hullám kezdetén láthattunk. Ennek fényében ez akár új környezetet teremthet a kormány járványügyi döntéseinek. Emlékezetes, az elmúlt hetekben az európai országok sorra oldották fel a járvánnyal kapcsolatos szigort.

A Sberbank fizetésképtelenné vált, az OBA már elkezdte a kártálanaítás előkészítését, a témáról várhatóan szó lesz a Kormányinfón.

Az orosz-ukrán háború előzményeiről, jelenlegi fejleményeiről, illetve a lehetséges következményeiről beszélgetett a Porfolio heti podcast adásában Orosz Márton, valamint Huszák Dániel, Kiss Csaba és Palkovics Máté, a Globál rovat elemzői.

A címlapkép forrása: MTI Fotó/Kovács Attila

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában