Hamarosan elérhető a hazai dinnye, amivel csak egy baj lesz

Ezt olvasta már?

Eddig kedvezett az időjárás a dinnyének, meleg volt és sütött a nap folyamatosan, azonban az eső némileg visszavetette a termelést, viszont a korai ültetésekről jövő hét vége felé megkezdik a betakarítást – nyilatkozta a csatornának egy őstermelő.

A gazdák önköltségei jelentősen megemelkedtek, ennek az árakban is meg kell jelennie.

“Nehéz időszakot élünk az infláció és a környező hatások miatt, meglátjuk, hogy mit fog mozdulni a piac” – húzta alá egy másik termelő, aki bizakodik, hogy elég pénzt keresnek idén ahhoz, hogy a továbbiakban is folytathassák a termelést.

A termelő nem tart attól, hogy egyszerre lesz a piacon import és hazai áru is, mivel tapasztalataik szerint a belföldi éréssel az áruházláncok gyorsan lecserélik készleteiket és kizárólag magyar dinnyét kínálnak a vásárlóknak.

A marokkói és a görög származású magvas görögdinnyét 480 és 500 forint/kilogramm átlagáron értékesítették a 21. héten, míg tavaly ugyanebben az időszakban az áruk mintegy a fele volt a Budapesti Nagybani Piacon – írták.

Címlapképen: Görögdinnye Jászapátiban 2020. július 16-án. Országszerte megkezdődött a görögdinnye-szüret, idén átlagos mennyiséget, mintegy 160 ezer tonnát takaríthatnak be a termelõk. MTI/Vajda János

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában