Ha szerencsénk van, látunk medvét a Bükkben, ha még nagyobb, akkor nem

Ezt olvasta már?

Arató Györgyit 9 évvel ezelőtt, 30 évesen diagnosztizálták rosszindulatú emlődaganattal. Most könyvet írt, hogy segítsen a sorstársainak. 

Bár dietetikusként dolgozott, korábban nem foglalkozott daganatos betegekkel. Betegsége miatt kezdett felkutatni könyveket, cikkeket a témában, és azt tapasztalta, hogy magyar nyelven egyszerűen nincs speciálisan ezzel a betegséggel foglalkozó kiadvány, amely korrekt, megbízható információkat adna át. Amit talált, az vagy nagyon általános, vagy nagyon szélsőséges volt, vagy pedig el akart adni valami „csodamódszert”.  A kórházi folyosókon beszélgetve szembesült vele, hogy mennyi tévhit, városi legenda kering a betegek közt. Rengeteg diéta és étrend-kiegészítő létezik, amik nemhogy nem segítenek, de kifejezetten ártalmasok lehetnek.

Ezért fogott könyve megírásába,  ügyelve, hogy az ismereteket közérthetően, „konyhanyelven” fogalmazza meg. A konyha nyelve szó szerint is visszaköszön művéből, mivel annak  második fele egy receptgyűjtemény, amelynek segítségével az érintettek az éppen aktuális állapotukhoz tudják igazítani az étrendjüket.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában