Gyülekeznek a viharfelhők a hitelpiacon – mégis mi következik most Magyarországon?

Ezt olvasta már?

Várhatóan meg fog nőni a lakossági nemfizetők aránya az eddigiekhez képest, ám elsősorban nem a jelzálog, hanem a gépjárműfinanszírozás területén – mondta Palkó István, a Portfolio Pénzügy rovatának vezető elemzője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének keddi adásában. Emellett a hitelfelvétel kritériumai is szigorodhatnak mind lakossági, mint vállalati oldalon.

Kiemelte: noha a bankok a vállalati hitelek esetében is növelnék a kínálatot, a kényszerű szigorítások miatt összességében mégis lassulás várható a hitelpiacon.

Az interjú, melyben szóba kerül az is, a kormányzat hogy viszonyul a várható kilátásokhoz, már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adásában 17:36-tól Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Mi az a Portfolio Checklist?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői és más szakértők segítségével dolgozzuk fel a nap meghatározó gazdasági és pénzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a Portfolio-n is.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában