Furcsaság merült fel az sms-es oltásbehívó kapcsán, baki kerülhetett a rendszerbe

Ezt olvasta már?

Egy olvasónk arról számol be, hogy őt és egy ismerősét is beoltották már egy koronavírus-vakcina első dózisával, viszont ma ismét sms-t kaptak arról, hogy fáradjanak be egy kijelölt oltópontra a hétvégén.

Ma este 18 és 60 év közötti krónikus betegeknek küldött értesítést a kormány, akiket a hétvégén oltanak be AstraZeneca-vakcinákkal.

Még nem világos, hogy pontosan mi történhetett, többféle magyarázat is van arra, hogy miért kapott oltásbehívót olyan, akit már egyszer behívtak:

  1. Lehet, hogy most kerül sor a második dózis beadására (amire kevés az esély, hiszen az AstraZeneca két dózisának beadása közt 12 hétnek kell eltelnie).
  2. Tévedés történt és olyan embereknek is kiküldték az sms-t, akiket már beoltottak. Ez a valószínűbb forgatókönyv, egyelőre nem világos, hogy mi okozta ezt az anomáliát.

Az nem világos, hogy mi lesz akkor, ha valaki befárad az oltópontra annak ellenére, hogy már megkapta az elsőkörös oltást. Az biztos, hogy akit nem AstraZenecával oltottak be az első körben, nem veheti fel második körben az oxfordi oltást, erről Müller Cecília szerdán beszélt:

Ha további információnk lesz a dologról, frissítjük a cikket.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img