Friss információk jelentek meg a deltakronról

Ezt olvasta már?

“Mivel kevés a megerősített eset, túl korai lenne arról beszélni, hogy a deltakron mennyire fertőző vagy súlyos betegséget okoz-e” – mondta Philippe Colson, a franciaországi Marseille-ben működő IHU Mediterranee Infection munkatársa, a kedden közzétett kutatás vezető szerzője, írja az Infostart.

Csoportja három franciaországi beteget írt le, akiket a SARS-CoV-2 egy olyan változatával fertőztek meg, amely egy omikron variáns tüskefehérjéjét a delta variáns testével kombinálja. A Reuters publikálás előtt férhetett hozzá a Helix genetikai kutatócég jelentéséhez, mely szerint az Egyesült Államokban további két, egymástól független deltakron-fertőzést azonosítottak. A víruskutatási fórumokon más csoportok január óta további 12 deltakron-fertőzésről számoltak be Európában.

“A pandémia alatt előfordult többször, hogy két vagy több változat azonos időszakokban és földrajzi területeken keringett együttesen. Ez lehetőséget teremtett a két változat közötti rekombinációra” – mondta Colson, hozzátéve, hogy csapata olyan PCR-tesztet tervezett, amely gyorsan képes kimutatni ezt a variánst.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában