Fogadta a kormány a pedagógusokat, azonnal be is számoltak a tárgyalás eredményéről

Ezt olvasta már?

A költségvetési tervezet alapján láthatóan nem terveznek növekedést a pedagógus bértáblában, ugyanakkor, ha pedagógusok nem kapnak normális ajánlatot, akkor a szeptemberi tanév indulása akadályokba ütközhet – utaltak erre az egyeztetést megelőzően a szakszervezetek képviselői, akik a tárgyalás eredményéről azonnal be is számoltak a Facebookon.

Megtudtuk Maruzsa Zoltántól, hogy látja, óriási problémák vannak és egyetlen hanggal sem mondta, hogy ne lennének a sztrájkkövetelések jogosak

– jelentette ki Nagy Erzsébet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) választmányi tagja beszélt arról is, hogy Maruzsa Zoltán elmondta, a kormány a kialakult helyzetet Európai Uniós forrásokból kívánja megoldani, ugyanakkor erre nincs egyelőre lehetőségük, mivel az Európai Bizottság nem fogadja el az általuk beterjesztett projekteket.

Nagy Erzsébet szerint viszont ez nem elegendő magyarázat arra, miért nem tesz eleget a kormány a követeléseiknek, miért késik a pedagógusok béremelése.

Hozzátette, a kollégáik ettől még el fognak távozni a tanári pályáról, miközben egyre kevesebb pályakezdő fiatal érkezik.

Éppen ezért azonnali beavatkozásra van szükség és ha másképp nem megy, akkor a kormánynak ezt saját zsebből kell megoldania. Azt, amit mi minimálisan kérünk, követelünk, beleértve a fix, kötelező óraszámokra történő visszaállást is – hangsúlyozta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) választmányi tagja. Hozzátette, a túlmunkának is van fedezeti igénye, mert ki kellene végre fizetni, ami 2013 óta nem történik meg az eseti helyettesítések vonatkozásában.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke ismertette, hogy elvárásként fogalmazták meg, hogy szeptemberig minden oktatásban dolgozónak tudnia kell, hogy mennyi pénzt fog keresni, milyen lesz az óraszáma és milyen lesz a terhelése.

Megállapodtunk abban, hogy a nyáron is folynak majd a tárgyalások, a következő találkozóra június 28-án kedden, 15:00 órakor kerül majd sor

– jelentette ki Szabó Zsuzsanna.

A teljes anyag itt tekinthető meg:

Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában