Figyelmeztetnek a szakemberek: a britek az egész világot veszélyeztetik a lazítással

Ezt olvasta már?

Pénteken virtuális konferenciát tartottak a világ járványügyi szakemberei és kormányzati tanácsadói, akik megegyeztek abban, hogy a brit korlátozások feloldása az egész világot fenyegeti. Az esemény apropója az volt, hogy korábban 1200 tudós írta alá azt a nyílt levelet a Lancet orvosi magazinban, melyben a brit kormány hétfői lazítását kritizálták.

A brit kormány korábban bejelentette, hogy hétfőtől feloldják a korlátozások nagy részét, Boris Johnson szerint ez a folyamat visszafordíthatatlan a korábbi halasztások után. A kormányfő szerint most van itt az ideje a lazításnak mielőtt még az időjárás hidegre fordul és elkezdődik a tanév az iskolákban.

A pénteki eseményen Christina Pagel, a londoni UCL klinikai kutatásokért felelős igazgatója azt mondta, hogy fennáll a veszélye annak, hogy már a nyáron új variáns jelenik meg a világon. Szerinte bármilyen mutáció elterjed az Egyesült Királyságban, az az egész világon terjedni fog, mivel London globális utazási központ.

Az Egyesült Királyság nem csak saját magát veszélyezteti, mindenkire hatással van az, amit csinálnak

– emelte ki Pagel.

Michael Baker, az új-zélandi kormány tanácsadója azt emelte ki, hogy megdöbbent a brit kormány lépésén, amivel gyakorlatilag „elengedték a nyájimmunitást”. Ez pedig eddig a világon sehol nem vált be, így veszélyes lépés.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img