Felszólította az EU Bulgáriát: nagyobb átláthatóságot vár el

Ezt olvasta már?

Tomás Zdechovsky, az Európai Parlament (EP) Költségvetési Ellenőrző Bizottságának küldöttség-vezetője elmondta: Bulgáriától azt várták el, hogy valós változásokat vezessen be az ország igazságszolgáltatási rendszerében és büntetőjogi eljárásrendjében, a vizsgálatok azonban mindmáig nem mutatnak látható eredményeket.

Nagyobb átláthatóságot és kielégítőbb elemzéseket kérünk az EU által támogatott projektek esetében, emellett elvárjuk a folyamatos és hatékony küzdelmet a bulgáriai korrupció ellen

– nyilatkozott az EP delegációjának vezetője. Leszögezte: az Európai Parlament készen áll arra, hogy együtt dolgozzon a bolgár hatóságokkal azon, hogy jobb, hatékonyabb és célravezetőbb megoldásokat találjanak az EU-s támogatások felhasználására.

Bulgária 2007 óta az Európai Unió tagja, ám Brüsszel a felvétele óta folyamatosan vizsgálja a tagországot a korrupció és az igazságszolgáltatás hiányosságai miatt. A tavalyi év végén hivatalba lépett bolgár koalíciós kormány “zéró toleranciát” ígért a korrupció ügyében.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában